Prevenció

A prevenció szerepe az egészségmegőrzésben

A prevenció szerepével talán soha nem foglalkoztunk annyit, mint napjainkban. Ha egészségünkről van szó, akkor sajnos sok esetben csak későn reagálunk. Pedig a szervezet kétségkívül jelez, csak gyakran nem vesszük észre ezeket a jeleket.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sokkal könnyebb megelőzni a bajt, mint a vészhelyzeti tűzoltással és az egészségügyi kockázatokkal foglalkozni. Korosztálytól függetlenül kiemelt jelentőséggel bír az, hogy mindent megtegyünk egészségünk védelme és a prevenció érdekében, hiszen egészség nélkül minden más értelmét veszti az életben.

Segítünk az egészségmegőrzésben

Preventív felfogás már gyermekkortól

GYERMEK EGÉSZSÉGNAP ÓVODÁBAN/ISKOLÁBAN

A mai rohanó életvitelünk mellett, nagyon fontos, hogy időt szánjunk a gyermekeink egészségére. Megismerjünk új lehetőségeket amivel segíthetünk gyermekünk egyik legfontosabb életszakaszában és támogatjuk abban, hogy minden tekintetben ép és egészséges felnőtt váljon belőle. A 3 generációval az egészségért Algyőn és Szegeden lehetőséget ad, hogy minél több prevenciós előadás, program és felhívás eljusson a gyermekekhez .

Célunk, hogy új alternatívákkal segítse a gyerekek fejlődését, felhívja játékos formában a figyelmet esetleges problémákra.

Választható témák korosztálynak, igénynek megfelelően:

1. Fogászati szűrés és tanácsadás: Fogorvos segítségével, felmérjük a gyerekek fogainak állapotát és tanácsokat adunk hogy hogyan figyelhetnek oda fogaik épségére! Igény szerint a Fogtündér is megjelenik!!! 2. Játékos vetélkedők, jutalmakért (Kvíz játékok, vitamin felismerés, játékos formában)
3. Kérdőívek kitöltése az egészséggel kapcsolatosan (Egészséggel kapcsolatos kérdőív kitöltése, hogy képet kapjunk egészségi állapotukról)
4. Speciális gerinctorna és mozgáskoordináció (Gyógytornász által összeállított torna program, amely során játékos gyakorlatok közben megtanulják a gyerekek a gerinckímélő életmód elsajátítását, az iskolapadban történő helyes ülés technikáját. Emellett a hátizomzatuk megerősítése révén képessé válnak az iskolatáska által, a gerincre jutó mindennapi terhelés „cipelésére”. Ezáltal elkerülhető a gerincferdülés kialakulása, amely nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem súlyos funkcionális károsodáshoz vezethet az életkor, a testsúly, illetve a magasság növekedése során.)
5. Lehetőséget biztosítunk gerincferdülés szűrésére. Valamint az életkornak megfelelő testsúly és testmagasság ellenőrzésére.
6. Felsős korosztály egy közös flashmob betanítása Remek műsor is lehet a későbbiekben
7. Prevenciós előadások.
◦ Konyhai higiénés ismeretek
◦ Egészséges étkezés fontossága
◦ Energiaegyensúly
◦ Korunk új vírusa: fotelfüggőség
◦ Egészséges nassi avagy a jól ismert finomságok
◦ Allergiás vagyok?!
◦ Krízis helyzet kezelése
◦ Hogyan kezeljem a szüleim?
◦ Füstmentes élet -tiszta levegő (előadás)-sóbarlang
◦ Nikotin egészségügyi hatásai
◦ Mit (t)együnk, hogy okosabbak legyünk?
◦ Füstmentes élet
◦ Függőség fokozatai
◦ Szájhigénia(játékos,kvízes előadás)
◦ Együtt könnyebb ?!
◦ Ha cigizel menő vagy?
◦ Milyen a cigeráttás illat (bemutató a szagokról)
◦ Hogyan segíthetsz környezetenek a leszokásba
◦ Cigeretta/drog és káros szenvedélyek hatásai
◦ Miért is a cigeretta?(előadás)
◦ Tudtad?A dohányzás ártalmas a tüdőre, a szívre, az agyra !
◦ Egészség totó (játékos előadás)

8. Szexuális felvilágosítás (Az iskolai egészségfejlesztés Dr. Simich Rita)
◦ 5-6 osztály-Nővé válás folyamata és majdani védekezés Lányoknak
◦ 5-6 osztály-Férfivé válás folyamata és majdani védekezés Fiuknak
◦ 7-8 osztály-Fogamzásgátlás avagy amikor kell mit kell tudnunk Lányoknak
◦ 7-8 osztály-Fogamzásgátlás avagy amikor kell mit kell tudnunk Fiuknak 9. Közös életmód váltó csoport indítása dietetikussal, edzővel és mentálhigiénés szakemberekkel.

Természetesen az összes program az intézmény vezetésének az engedélyével és támogatásával együttműködve tervezzük a programokat, erősítve és támogatva az addigi profizmust ahogy a gyermekek nevelését végzik.

Preventív felfogás felnőttkorban

Prevenciós Előadások

Szemléletformálás

Témák

• Egészséges táplálkozás a gyermekkori elhízás megelőzése érdekében.
• Egészséges táplálkozás felnőtteknek,illetve a senior korosztálynak.
• Drog prevenció.
• A dohányzás megelőzése és a leszokás.
• Szervezetünk gyógyítása.
• Fókuszban az EGÉSZség
• Diabetes, ételallergia felismerése és kezelése
• A táplálkozásszükséglet és a tápanyagtartalom
• Reform és kreativitás a konyhában
• A helytelen táplálkozás és következményei
• Mintaétrendek, mintareceptek
• A mozgás fontossága, energiaegyensúly
• A vitaminok fontossága – összefüggésben a táplálkozással.
• Testedzés és táplálkozás tinédzser gyermekünknél
• Diéta miatti speciális étrendek—és sok más,igényekhez idomulva.

Manager Masszázs

Képzett stratégiai partnerünk hatékony irodai székmasszázs-kezeléseket végez sport-, gyógy-, svéd-, akupresszúrás elemeket alkalmazva.Masszázzsal kezdeni a céges rendezvényt akkor is jó ötlet, ha egyébként kicsivel kötöttebb, szárazabb lesz a nap folytatása. A masszázs kitisztítja a fejeket, emiatt a meghívottak jobban tudnak figyelni akkor is, ha például előadásokat, beszédeket kell végighallgatni. A közös masszázs erősíti a csapat összetartó erejét, és egyben segít megtörni az esetleges kezdeti kényelmetlen érzés jegét az irodában, konferenciákon,céges rendezvényeken.

Egészségügyi Szűrések

Sorbanállás nélkül

Témák

Sokan kíváncsiak aktuális egészségi állapotukra, kérdéseikre választ az egészségügyi mérések adhatnak. Mi abban tudunk segíteni, hogy a szűrések kiinduló pontokat adjanak az esetleges problémák megoldásához. Alap egészségügyi méréseink során minden résztvevő aktuális tükröt kap egészségi helyzetéről. A listán BMI kalkulálás, vércukorszint- és tüdőkapacitás mérés, EKG, vérnyomás-mérés és egyéb egészségügyi tesztek szerepelnek. A mérési eredmények értelmezésében egyénenként segítünk, mindenkire kellő figyelemet fordítva; az érdeklődő szakemberektől kap válaszokat kérdéseire. Úgy véljük, a megelőzés hazánkban nem kap kellő figyelmet, pedig a rendszeres egészségügyi mérésekkel sok betegség megelőzhető, az idejében kiszűrt problémák könnyebben kezelhetőek. Mi a cégeknek adunk lehetőséget arra hogy segítsék munkavállalóikat egy olyan programmal, amely egy időben, egy helyen nyújt átfogó képet egészségi állapotukról. Köztudott, hogy nemcsak egyénenként, hanem céges szinten is fontos a kollektív egészség. Jó, ha a munkavállalók tudják, számít az egészségi állapotuk munkáltatójuk számára is. Ebben segítünk mi. Kérjen ajánlatot a céges egészségügyi mérésekre!

Fittségi felmérés

A Fittségi felmérés célja, hogy segítsük hazánk lakosságának egészségi állapotát javítani, és a kezdő lépésekhez megadjuk a szükséges tudást és eszközöket. Nagy hangsúlyt fektetünk a jól megalapozott, tervszerű és egészséges sportolásra is. Ezzel elkerülhetőek a kellemetlen sportsérülések vagy a már meglévő sérülések súlyosbodása. Ezek fényében terveztük meg minden részterületre kiterjedő fittségi-, mozgásszervi- és egészségügyi állapotfelmérésünket. A felmérés során a résztvevők a 4 állomáson egyenként 10-12 percet töltenek. Ezalatt szakemberek mérik fel az alap paramétereket, vizsgálják a fizikai terhelést és annak hatásait. Ezek alapján történik az életmód tanácsadás, végezetül a mozgás-koordinációs mérés történik kollégáink, orvostanhallgatók, testnevelők, gyógytornászok és személyi edzők közreműködésével.

A Fittségi felméréssel kollégái átfogóbb képet kaphatnak egészségi állapotukról, kérdéseket tehetnek fel az őket érintő és foglalkoztató témákról és támpontokat kaphatnak az egészségesebb életmód felé. Ha a munkavállalók egészségesebb életet élnek, kevesebb lesz a megbetegedés, több a fitt, jókedvű kolléga, a munka is jobban megy. Így mindenki nyer!

Számodra is fontos a prevenció?

Kérj ajánlatot!